top of page

BIOKAASULAITOS
elintarviketeollisuuden tarpeisiin

Teollisuuden energiantuotantoratkaisujen suurimpia etuja ovat energiaomavaraisuus ja tästä koituvat säästöt, jotka tekevät investoinnista kannattavan. Teollisuuden viereen sijoitettu biokaasulaitos antaa mahdollisuuden tuottaa täysin uusiutuvaa tai vähintään ison vihreän raidan energiaa.

Alla joitakin bioenergiaratkaisuja teollisuuden energiatuotantoon.

Oy_Soya_Ab_jätevirtojen_hyväksikäyttö

Case 1: Oy Soya Ab 

Biokaasulaitos tofutehtaan takapihalla.

Aiemmin viemäriin menneet sivuvirrat otetaan talteen lämpiminä suoraan teollisesta prosessista ja ohjataan biokaasulaitokseen, joka tuottaa juuri elintarviketehtaan kulutuksen verran prosessihöyryä, sähköä ja lämpöä.

 

Jos elintarviketehtaan kapasiteetti tulevaisuudessa kasvaa, niin sivuvirtoja syntyy samassa suhteessa enemmän ja energiaomavaraisuus säilyy.

Case 2: HARTWALL

Biokaasulaitos panimon pihalla

Case: Biokaasulaitos panimon pihalla. Olutmäski otetaan suoraan oluen panosta käyttöön biokaasulaitokseen. Biokaasulaitos varustetaan suurella, halkaisijaltaan 33 metrisellä jälkireaktorilla,

jotta kaasutilavuus voidaan maksimoida.

 

Näin biokaasusta saadaan säätöenergia panimon vaihtelevaan energiantarpeeseen.

Ratkaisujen suurimpia etuja ovat energiaomavaraisuus ja tästä koituvat säästöt, jotka tekevät investoinnista kannattavan.

Hartwall-Sauter Biogas Finland - plan
csm_Beratung

Case 3: POHJOLAN PERUNA

Perunantuotannossa syntyy tuhansia tonneja energiapitoisia sivuvirtoja. Sivuvirtojen biokaasuttamisella tullaan korvaamaan vuosittain noin 600.000 litraa kevyttä polttoöljyä, jonka lisäksi kaasua riittänee myös sähköntuotantoon. Perusenergiaratkaisuna tehtaalla säilyy hake, jota biokaasu tulee täydentämään.

bottom of page