top of page

Farmikaasu Oy ja Sauter Biogas Finland Ky sopimukseen toisen biokaasureaktorin toimittamisesta

Janne Ekholm

19. lokak. 2022

Farmikaasu Oy laajentaa biokaasun tuotantoaan lisäämällä vuonna 2021 valmistuneeseen biokaasulaitokseen toisen 2400m3 reaktorin. Toinen reaktori tuplaa laitoksen kapasiteetin biokaasuntuotannossa. Laajennuksen jälkeen Farmikaasu on Suomen suurin, tai yksi Suomen suurimmista maatilalle sijoittuvista biokaasulaitoksista.

Farmikaasu Oy laajentaa biokaasun tuotantoaan lisäämällä vuonna 2021 valmistuneeseen biokaasulaitokseen toisen 2400m3 reaktorin. Toinen reaktori tuplaa laitoksen kapasiteetin biokaasuntuotannossa. Laajennuksen jälkeen Farmikaasu on Suomen suurin, tai yksi Suomen suurimmista maatilalle sijoittuvista biokaasulaitoksista. Kaasun kysynnän kasvu ja energian hinnannousu ovat mahdollistaneet investoinnin turvaavat kaasun myyntisopimukset. Uuden reaktorin maanrakennustyöt ovat jo käynnissä.


Osana Sauter Biogas Finlandin toimitussopimusta on myös kolme Farmikaasun väreissä valmistettavaa kaasun siirtokonttia kaasun toimittamiseksi asiakkaille. ”Jo ensimmäisen reaktorin tuottaman kaasun määrä on ylittänyt odotukset, joten päätös liiketoiminnan laajentamisesta syntyi helposti”, kommentoi yrittäjä Timo Viinamäki.


Farmikaasu Oy oli toinen Sauter Biogas Finlandin ensimmäisistä asiakkaista, joille rakennettiin biokaasulaitokset samanaikaisesti. ”Asiakastyytyväisyyttä voi mitata kyselyillä, mutta kyllä meille vahvin asiakastyytyväisyyden ilmaus on ensimmäisen asiakkaamme tekemä mittava lisätilaus. On ilo olla mukana kehittämässä ennakkoluulottoman yrittäjän liiketoiminnan kehittämistä”, tiivistää tuntojaan Sauter Biogas Finland Ky:n toimitusjohtaja Jyrki Paananen.


Lisätietoja:


Timo Viinamäki, Farmikaasu Oy 0500 556135


Jyrki Paananen, Sauter Biogas Finland Ky, 0400 458501

bottom of page