SAUTER BIOGAS

Sauter Biogas Finlandin juuret ovat syvällä Baijerissa, Etelä-Saksassa. Stefan ja Norbert Sauterin perhe hankki biokaasulaitoksen vuonna 1992. Laitos oli ajankuvan mukaisesti työläs huoltaa ja käyttää. Sitova laitosvalvonta söi aikaa, ja veljekset halusivat lisää vapaa-aikaa. Näin syntyi kipinä opiskeluun biokaasulaitosten kehittämiseksi - teoriassa ja käytännössä.

SAUTERIN HISTORIAA

Ensin uudistettiin oma biokaasulaitos, jotta siitä saatiin huoltovarmempi ja vähätöisempi. Hyödyt huomannut naapuri oli seuraava asiakas. Tuotekehitys jatkui vuosia ennen ratkaisun patentointia. ”Kasteltuna – ei sekoitettuna” ideaan perustuva biokaasulaitoksen konsepti patentoitiin vuonna 2006. Tämän jälkeen ilman mekaanisia sekoittimia toimivia, nesteen kierrättämiseen perustuvia biokaasulaitoksia on valmistettu yli 80 kappaletta Eurooppaan, Afrikkaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan.

csm_151103Traktorbild_dd8667bfc0.jpg
csm_Beratung_3b35c5f194.jpg

SAUTER BIOGAS FINLAND KY

Suomi, muu Skandinavia ja Baltia tunnistettiin muuta Eurooppaa nopeammin kehittyväksi markkinaksi vuonna 2019, jolloin perustettiin erillinen yritys tätä markkina-aluetta varten. Sauter Biogas Finland perustettiin syksyllä 2020, jolloin ensimmäisten laitosten rakentaminen käynnistyi Suomessa.