top of page

SAUTER BIOGAS

Sauter Biogas Finlandin juuret ovat syvällä Baijerissa, Etelä-Saksassa. Sauterin perhe hankki biokaasulaitoksen vuonna 1992. Laitos oli ajankuvan mukaisesti työläs huoltaa ja käyttää. Sitova laitosvalvonta söi aikaa, ja vapaa-aika oli kortilla. Näin syntyi kipinä opiskeluun biokaasulaitosten kehittämiseksi - teoriassa ja käytännössä.

csm_Beratung

SAUTER BIOGAS FINLAND KY

Suomi, muu Skandinavia ja Baltia tunnistettiin muuta Eurooppaa nopeammin kehittyväksi markkinaksi vuonna 2019, jolloin perustettiin erillinen yritys tätä markkina-aluetta varten. Sauter Biogas Finland perustettiin syksyllä 2020, jolloin ensimmäisten laitosten rakentaminen käynnistyi Suomessa. 

SAUTERIN HISTORIAA

Ensin uudistettiin oma biokaasulaitos, jotta siitä saatiin huoltovarmempi ja vähätöisempi. Hyödyt huomannut naapuri oli seuraava asiakas. Tuotekehitys jatkui vuosia ennen ratkaisun patentointia.

”Kasteltuna – ei sekoitettuna” ideaan perustuva biokaasulaitoksen konsepti patentoitiin vuonna 2006. Tämän jälkeen ilman mekaanisia sekoittimia toimivia, nesteen kierrättämiseen perustuvia biokaasulaitoksia on valmistettu yli 80 kappaletta Eurooppaan, Afrikkaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Stefan ja Norbert Sauterin alkuperäinen idea on kantanut pitkälle.

bottom of page